sâmbătă, 3 noiembrie 2012

„Mai presus de Toate, Iubirea”






Ce este Iubirea?

Adevărata Iubire este grija fără a te gândi la tine însuţi.
Grija pentru toţi oamenii,grija la fel de multă pentru un străin ca şi pentru draga ta mamă, soţie, copil, etc

Iubirea este probabil cuvântul cel mai mult folosit în mod abuziv pe Pământ.
Unii oameni consideră a şti despre Iubire că este compasiune, dăruire, grijă, cultivare.
Iar alţii chiar ştiu asta. Însă cuvântul Iubire şi chiar conceptul de Iubire, sunt în general folosite de fapt pentru a descrie ceva destul de diferit, ceva actualmente egoist şi lipsit de iubire, de aceea avem asemenea dureri în ceea ce priveşte diferenţierea terminologiei.”
„Terminologia?”
„Terminologia, descrierea. Aceasta este importantă pentru că poate însemna mult mai multe lucruri decât orice alt cuvânt din orice limbă.
De exemplu, iubirea este adesea folosită pentru a descrie ceva care vă oferă plăcere egoistă, separare de
sine. ,Iubesc îngheţata!’. Ce înseamnă asta? Înseamnă că senzaţiile pe care le obţii mâncând îngheţată îţi oferă ţie însuţi o mare plăcere. ,Îl iubesc cu adevărat pe Sam’.
Ce înseamnă asta?

Pentru că cele mai multe relaţii se bazează pe această separare de sine, ,iubire’ orientată pe egoism, în acest context înseamnă că Sam îţi oferă plăcere, deci ai astfel o relaţie cu Sam care îţi oferă ţie plăcere.
Astfel, egoistul sine separat îl doreşte pe Sam, vrea să-l aibă pe Sam, vrea să-l posede pe Sam.
Tu spui că-l IUBEŞTI pe Sam. Greşit. Tu nu îl Iubeşti cu adevărat pe Sam în sensul grijii pentru el, dăruirii, sacrificiului de sine în mod altruist, aşa cum o mamă bună îşi Iubeşte copilul ei.
Aici nu poate fi implicat un element al acestui tip de Iubire, este totdeauna o puternică umbrire centrată pe sine, un fel de iubire egoistă.
Ceea ce se numeşte iubire în acest exemplu cu Sam, este doar normalul, tipicul, posesiunea reciprocă, ataşare reciprocă, o relaţie ,ofer şi primesc’. Fiecare persoană se aşteaptă să primească iar cealaltă să ofere,
pentru a se menţine relaţia.

Acesta este genul de relaţie pe care o au şi pe care se aşteaptă să o aibă cei mai mulţi dintre oameni.
Astfel de iubire egoistă bazată pe o condiţie a polarităţii negative – este ,calea’ de a primi.
Acesta este totdeauna ,absorbantul’ de energie. Acest lucru este exact opusul condiţiei polarităţii pozitive - ,calea’ de a fi cel ce oferă. ,Calea’de a fi cel ce oferă, ceea care poate fi de asemenea numită Iubirea Altruistă.

Dar cum ştiu cu adevărat care este, care şi când simt iubirea egoistă sau Iubirea Altruistă?

„Începe prin a-ţi contempla motivele pentru a dărui sau pentru a iubi. Cu alte cuvinte, atunci când eşti un ,darnic’, ce fel de personalitate vei pierde sau vei câştiga prin / din această dăruire? Există vreun motiv egoist pentru toate cele implicate? Dacă da, contaminează el dăruirea şi Iubirea care ar putea exista aici. Când eşti un ,iubitor’, ce ai vrea să obţii înapoi de la cel pe care îl ,iubeşti’? Spre exemplu, dacă dăruieşti un cadou celui pe care îl iubeşti, nu te aştepţi să obţii recunoştinţă şi afecţiune mai multă?
Motivele egoiste sunt cele care se află în spatele dăruirii şi iubirii în cazul a ceea a ce poate fi numită o relaţie ,normală’. Deseori, chiar atunci când oamenii dăruiesc celui iubit, există un motiv subtil pentru a obţine ceva înapoi. Pentru că atunci când dăruieşti celui iubit, alimentezi nevoile şi dorinţele, plăcerile lui, îi ,dăruieşti’ aşa cum ţi-ar plăcea ţie să ţi se dăruiască - pentru că ai dorinţa ori sentimentul de a-i dărui ce doreşte – şi
noi ştim asta. Astfel TU vei obţine un răspuns, o reacţie din partea lui. Aceasta la modul ideal, modul cum lucrează o relaţie normală, dar nu este întotdeauna acest caz. Există de asemenea o aşteptare a reciprocităţii care în cele din urmă nu este întâlnită niciodată.”

Există aici o frază comună care oferă un bun exemplu. Probabil că aceasta va ajuta la clarificare. ,Îţi voi înapoia împrumutul dacă şi tu mi-l vei înapoia mie.
’ Ai mai auzit asta, da?”
„Acest tip de dragoste este unul conditional.
 Acest tip oferă numai dacă se obţine ceea ce se doreşte. Aceasta este baza pe care sunt construite cele mai multe dintre relaţii, acordul comun pentru a oferi fiecăruia dintre ceilalţi. Aici tu trebuie să fi auzit asta mai înainte, ,trebuie să oferi ca să primeşti’. Nu. ,Oferă şi iar oferă’, aşa trebuie să fie ca totul să meargă, dacă ,oferi şi primeşti’ ce se întâmplă atunci când ambele părţi simt că trebuie să primească în acelaşi timp, gândindu-se că celălalt trebuie să fie ofertantul? Şi asta se întâmplă tot timpul.
Asemenea relaţii nu durează; ele se dezintegrează şi sunt pline de tulburare pentru că fiecare însuşi doreşte şi se teme, iar atunci când nu obţine ceea ce-şi doreşte ori se confruntă cu temerile şi antipatiile sale apar problemele. Atunci când oamenii intră în relaţii de genul acesta, totul este parfum şi trandafiri pentru o perioadă (fenomenul,perioadei lunii de miere’) din cauza sinelui care absoarbe fiecare atât de multă energie, atât de multă automulţumire.

Însă după o vreme, unul dintre partenerii din relaţie cedează imediat şi nu mai oferă la fel de mult pe cât doreşte celălalt – atunci începe negativitatea în stilul bulgărelui de zăpadă, într-un ciclu bine cunoscut.
Unul dintre parteneri se simte desconsiderat şi spune sau face ceva pentru a-l răni pe celălalt. Apoi, celălalt în mod reciproc îi întoarce ofensele. Această negativitate se bazează pe putere şi impuls de fiecare dată când merge de la unul la celălalt. Relaţia este deteriorată. Uneori stricăciunile nu pot fi niciodată reparate iar acest lucru devine doar un alt cui bătut în sicriul unui eventual deces al relaţiei. Acesta poate fi un alt fel de relaţie bazată pe egoism – efectul Legii Universale este valabil şi în acest caz. Numai în Iubirea Altruistă se găseşte pacea, atât pentru cel ce oferă cât şi pentru cel ce primeşte.

Desigur, cel mai mare semn de avertizare al iubirii egoiste este gelozia. Iubirea egoistă este de asemenea posesivă şi astfel progenitura ei trebuie să fie cea mai oribilă şi distructivă dintre emoţiile care există, gelozia. Iubirea egoistă poate aduce numai nevativitate iar în cele din urmă sfârşitul. Cât de mulţi au fost răniţi, sau chiar ucişi de către cei care se presupune că ,iubeau’, pentru că ,ei/ele, cei care iubeau aşa de mult nu au putut să-i piardă pe aceştia’. Ce bălegă de Iac! Ce mare decepţie! Acesta este egoism pur, nu Iubire adevărată. Dacă ai Iubire adevărată pentru cineva sau ceva, Iubeşte Dezinteresat dacă vrei ca obiectul Iubirii tale să fie liber şi fericit, indiferent de consecinţele care se vor răsfrânge asupra ta. Atunci când iubirea ta se bazează pe egoism, ai multă grijă la ceea ce îţi doreşti şi într-adevăr va fi foarte mică grija ta pentru ,cel iubit’.”





                                „Mai presus de Toate, Iubirea”

Dumnezeu nu este Iubitor

Dumnezeu nu este Neiubitor
Dumnezeu este Iubirea
Oferă Iubire şi Vei Oferi pe Dumnezeu
Oferă Iubire şi Vei Obţine pe Dumnezeu

Unul Universal este Iubirea


Caută Unitatea cu Orice Preţ.

Găsind Unitatea, ai găsit pe Dumnezeu.
Găsind Unitatea, te-ai găsit pe tine însuţi.
Găsind Unitatea, ai găsit Adevărata Iubire.
Trăind ca Unul, este Iubire Necondiţionată pentru Tot
Trăind ca Unul, este Iubire Necondiţionată pentru tine însuţi.

Pentru a găsi Unitatea, Iubeşte Necondiţionat pe ceilalţi,

Înainte de tine însuţi.

Adevărata Iubire este cea Necondiţionată.

Adevărata Iubire este cea care Oferă.
Adevărata Iubire curge la fel ca apele,
Adăpând pe toţi cei care vor bea din ea.
Adevărata Iubire este ca Stelele.
Adevărata Iubire este ca Soarele – ea străluceşte
peste cei răi precum şi peste cei drepţi.
Adevărata Iubire nu caută nimic în schimb.
Adevărata Iubire nu-l Strică pe Doritor.
Dorinţele Adevăratei Iubiri sunt numai scopul Adevăratei Iubiri.
Adevărata Iubire este Puternică în Dreptate.
Adevărata Iubire este Indignată în faţa Amăgirii.
Adevărata Iubire este Bunătate.
Adevărata Iubire este Compasiune.
Adevărata Iubire este Grijă.
Adevărata Iubire este Creaţie.

Pentru a deveni un Adevărat Iubitor,

Găseşte pe cineva care Iubeşte cu Adevărat.
Goleşte-te tu Însuţi şi lasă Iubirea lui să te umple.
Apoi, nu păstra pentru tine însuţi Iubirea pe care ai găsit-o.
Dă-o mai departe,
Astfel o vei avea pentru totdeauna.

Iubirea Altruistă este Calea Echilibrului Zilnic.

Imaginează-ţi o lume

Plină de oameni care Iubesc cu TOŢII Altruist –
Care ar face orice pentru oricine, fără a aştepta Iubire?
Cu toţii ar primi Iubire.
Imaginează-ţi o lume
Plină de oameni în care cu TOŢII s-ar iubi pe ei înşişi –
fără a primi Iubire?
Nu ar primi Iubire.

Simte Iubirea Altruistă


Dacă, Gândurile Tale

Nu Sunt Însoţite
De Simţul Iubirii Altruiste,
Cum Te Poţi Gândi că ele sunt Corecte?

Namaste ! :) 

Fragmente din " Fii legii lui unul si invataurile pierdute ale Atlantidei"






Un comentariu: