vineri, 4 noiembrie 2011

Cele 7 Legile universale extinse

In urma cu 7000 de ani, in zona plina de mistere a Egiptului, o entitate divina a coborat pe Terra,printre oameni,pentru a-i reinvata Legile Divine. Omenirea acelor vremuri, putin evoluata si bazata in marea ei majoritate pe culte politeiste primitive, trebuia repusa, din nou, pe drumul cel bun.Dupa catastrofa Atlantidei, care a luat cu ea aproape toate cunostintele spirituale in adincul ocenului, singura zona in care stiinta spirituala s-a pastrat a fost cea est-mediteraneana.
Mai precis, Egiptul si Dacia. Despre inaintasii Geto-Daciei nu vom vorbi prea multe, deoarece isi pastreaza nealterata credinta in Legea lui Unul, arealul stravechii Dacii fiind nucleul din care s-a desprins, ulterior a treia epoca atlanta.
Acea entitate divina, odata coborata pe Terra, a avut o misiune destul de grea, avand in vedere ca trebuia sa refaca tot ceea ce era stricat, in raport cu Legine Divine Universale.Si cum oamenii acelor timpuri nu aveau cum sa se intoarca si sa accepte, dintr-o data,Legea lui Unul, de mult uitata, respectiva entitate divina a adus cele sapte Legi Universale, care constituiau primul pas catre intoarcerea la Legea lui Unul. Au fost multi cei care, de-a lungul mileniilor, au dat o interpretare eronata aparitiei si misiunii entitatii divine amintite. Si asta deoarece foarte multi l-au considerat ar fi zeu chiar de la nastere.In realitate, acesta entitate, care a fost denumita ulterior Hermes TrisMagistos, a trebuit sa respecte legile Creatiei, in sensul ca s-a nascut pe Terra, ca orice fiinta umana. Multi i-au zis TrisMegistos, insa este eronat, si chiar Hermes este putin modificat, deoarece acest nume divin al sau era oarecum greu de pronuntat.
Adevaratul nume divin al lui Hermes a fost Kharmes TrisMagist, ceea ce,intr-o traducere mai pe intelesul nostru, inseamna karma cea de trei ori puternica (mare).Sa ne amintim, ca aproape toti faraonii si zeii-faraoni au fost consemnati de cultura istorica si spirituala a Egiptului, aveau nume care incepeau cu litera "K". Deci si Kharmes este adevaratul nume divin al lui Hermes.

LEGEA MENTALISMULUI - Totul este Spirit, Universul este mental.



Tot ceea ce exista in Univers este Spirit, Spiritul Infinit al lui Dumnezeu MUA-AUM(sunet primordial).Altfel spus, Universul este Dumezeu,Totul, si acest Tot se serveste de Mental, pentru a pune Universul manifestat in miscare. De aceea, Creatia Universului este o Creatie Mentala, caci Dumnezeu Spiritul, creeaza prin intermediul Mentalului Sau. 

Orice forma de viata, in intinderea Universului, are la baza Spiritul, care este Energie Inteligenta, de o frecventa vibrationala foarte mare.Spiritul are cea mai inalta frecventa de vibratie. Inteligenta Sa, care arata capacitatea de gandire,genereaza in mod continuu un flux permanent de Gandire, deci de Energie.In acelasi timp, pentru a se putea manifesta, Spiritul trebuie sa foloseasca Inteligenta Sa Infinita, care reprezinta Gandirea. In baza acestei Gandiri, Dumnezeu creeaza si tot ceea ce el creeaza, transmite Mentalului Universal, care este, de fapt, o functie a Spiritului. Inteligenta Spiritului ofera, prin Inteligenta sa, un model de Creatie Mentalului, model desemnat ca o Idee ce poarta in ea o anumita informatie.Mentalul Universal este un sablon care, preluand orice Idee a Spiritului , o transforma din Energie in Materie.Bineinteles ca exista mai multe nivele de condensare a Energiei Universale Inteligente, si se intelege ca toate aceste nivele sunt determinate, ca frecvente vibratioanle,de catre activitatea neobosita a Mentalului Universal. Celalate legi au fost create in baza acestei Legi a Mentalismului si ca urmare reprezinta creatii Mentale, nascute din Infinit-Dumezeu.

LEGEA CORESPONDENTEI -Ceea ce este Sus este ca si ceea ce este Jos;ceea ce este Jos este ca si ceea ce este Sus, pentru a implini Miracolul lui Unul.


Ceea ce este in Drepta este ca si ceea ce este in Stanga; ceea ce este in Stanga este ca si ceea ce este in Drepta; ceea ce este Inapoi este ca ceea ce este Inainte; ceea ce este Inainte este ca ceea ce este Inapoi; ceea ce este la Exterior este ca si ceea ce este la Interior,  ceea ce este la Interior este si ca ceea ce este la Exterior.


Legea Corespondentei este o creatie Mentala si arata foarte clar ca Totul-Universul,evolueaza pe baza Simetriei.Daca acesta Simetrie nu ar exista, nici Universul nu ar exista.Dumnezeul Nemanifestat aveau nevoie de un reper, Creatia Sa,pentru a se putea considera Dumnezeu Manifestat.Iisus i-a invatat pe oamenii simpli rugaciunea "Tatal nostru" , in care se spune :"...Precum in Cer, asa si pe Pamant", deci o dovada clara a acestei legi in Biblie. Tot Iisus spunea ca " Ce veti lega in Ceruri, va fi legat si pe Pamant,si ce veti dezlega pe Pamant, va di dezlegat si in Ceruri'. Cultura spirituala chineza are simbolul Ying-Yang, care formeazape Tao, adica Dumnezeu.Atat Yin, cat si Yang, au cate un punct, din energia celuilalt, ceea ce indica Simetria Legii Corespondentei.
In alta ordine de idei,sa ne referim pe scurt la centrele noastre de energie, pe care hindusii si tibetanii le numesc chakre.Cu exceptia chakrelor Muladhara si Sahasrara, celalalta au cate un vartej ( con) pe partea anterioara si pe cea posterioara a corpului, deci Inapoi si Inainte.
Mana noastra dreapta este identica si simetrica cu cea stanga, la fel ochii si urechiile.Ideile noastre care se nasc in interiorul Mentalului nostru, prind acelasi contur, materializandu-se, la Exterior, prin intermediul muncii depuse.Tot Iisus a raspuns, atunci cand un ucenic L-a intrebat cand ar putea fi desavarsit asa cum este Tatal din Ceruri, in felul urmator : " Cand ceea ce este in Afara este la fel cu ceea ce este Inauntru".

LEGEA VIBRATIEI - Nimic nu sta, Totul se misca, Totul vibreaza.



Legea Mentalismului vibreaza, Legea Corespondentei vibreaza, Legea Polaritatii vibreaza, Legea Cauzei si a Efectului vibreaza, Legea Ritmului vibreaza, Legea Genului vibreaza.Totul se misca Sus, Totul se misca Jos, Totul se misca si vibreaza in Interior, Totul se misca si vibreaza la Exterior, Totul se misca si vibreaza Inainte, Totul se misca si vibreaza Inapoi, Totul se misca si vibreaza in Dreapta, Totul se misca si vibreaza in Stanga.


Vibratia este o manifestare a Energiei Universale, care poseda Inteligenta Infinita, fiind Dumnezeu Spirit. Deci Spiritul este Vibratiei Ganditoare. Existe multe nivele de vibratie ,de Sus pana Jos, din Interior catre Exterior,de la Inapoi catre Inainte, de la Stanga catre Dreapta si, bineinteles, invers. Vibratia cea mai inalta este Energia Pura, iar cea mai joasa este o condensare Inteligenta a Energiei , prin intermediul Mentalului.
Vibratia se manifesta chiar si in ceea ce consideram materie amorfa.De asemenea, Vibratia Energiei se manifesta in cele mai mici particule posibile create de Dumnezeu. Vibratia determina miscare si schimbare,doua Forte Suverane in Univers generate de actiunea implacabila a celor sapte Legi. Vibratia constituie mecanismul subtil prin care Viata isi desfasoara procesele sale de evolutie, oriunde in infinita intindere a Universului. Asadar, Miscarea si Schimbarea, cele doua " fete' ale Vibratiei,stau la baza oricarei forme de existenta.Din cauza permanentelor Misacri si Schimbari, ce se manifesta ca Vibratii, nimic in Univers nu are cum sa cunoasca vreun moment de repaus.
Gandirea se constitutie ca o Vibratie Inteligenta. Cu cat vibratia este mai inalta, cu atat Inteligenta este mai inalta. Rezulta ca Inteligenta este un proces vibrational, care la randul ei, genereaza anumite schimbari aspura tintei catre care isi indrepta energia.Cu cat Mentalul este mai rafinat si mai pregatit cu atat actiunea Inteligentei este mai eficace, mai rapida si rezultatul obtinut este pe masura. Trebuie stiiut ca Gandirea determina o unda vibrationala care se propaga la infinit, in functie de intensitatea cu care a fost emisa. Ca Sursa permanenta si inepuizabila, Dumnezeu esteVibratie ce se propaga simultan oriunde, deoarece detine, cum spuneam, cele trei calitati primordiale: Atotprezenta, Atotpotenta, Atotcunoastere.Este deci evident ca orice forma de existenta,de la cea mai subtila energie, pana la cea mai grosiera condensare, are o anumita vibratie.
In orice punct din Univers, Dumnezeu exista, si de aceea fiecare din infinitatea acesta de puncte constituie sursa vibrationala. De aici reiese o infinita retea de vibratii, toate la unison si in acelasi timp, pe frecvente diferite.Toate se interpatrund si din actiunile lor combinate rezulta mereu alte si alte vibratii. Aceste interactiuni mentin permanenta Vietii in intregul Univers.

LEGEA POLARITATII - Totul este dublu,orice lucru are doi poli; totul are doua extreme; asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semificatie; polii opusi au o natura au o natura identica, insa de grade diferite; extremele se ating; toate adevarurile sunt semiadevaruri; toate paradoxurile pot fi conciliate.

Simetria contine obligatoriu principiul dualitatii, pentru ca toate procesele sa fie ordonate.Astfel, simetria determina intotdeuna puncte de reper, necesare evolutiei. Partea de Sus se raporteaza la Partea de Jos, partea de Jos se raporteaza la partea de Sus. Stanga se raporteaza si evolueaza in functie de Dreapta, Dreapta se raporteaza si evolueaza in functie de Stanga.Interiorul se manifesta prin raportare, in functie de ceea ce se petrece in Exterior, Exteriorul se manifesta in raport cu ceea ce se intampla la Interior.Ceea ce se va petrece Inainte se raporteaza intotdeauna in functie de ceea ce s-a petrecut Inapoi, iar Inapoi se manifesta in raport cu ceea ce s-a petrecut Inainte. 

Tot ceea ce se intampla Sus, ca Vibratie, Cauza si Gandire in permanenta trebuie sa se raporteze la ceea ce se intampla Jos, pastrand astfel simetria si echilibrul.De asemenea ceea ce se manifesta Jos, trebuie sa se raporteze intotdeuna la ceea ce se intampla Sus, pentru mentinerea aceluiasi echilibru.Sensul pe care evolueaza Stanga are aceeasi semnificatie cu sensul pe care evolueaza Dreapta. Stanga nu este una si aceeasi cu Dreapta dar Stanga poate deveni Dreapta, si Dreapta poate deveni Stanga, daca schimbam unghiul din care privim. Stanga este asemanatorul si Dreapta neasamanatorul iar pozitiile lor se pot schimba reciproc. Tot ceea ce se intampla pe sensul de evolutie a partii Stangi trebuie sa se raporteze Dreptei, pentru ca echilibrul intre cele doua parti sa fie mentionat.Sa ne amintim ce spunea Iisus" Ceea ce a fost, va mai fi ". Inapoi constituie " ceea ce a fost ", pe cand " va mai fi" defineste simplu si clar Inainte.Din alt punct de vedere , Energia Pura si Materia sunt poli opusi, iar natura lor este identitca deoarece ambele provin sin aceeasi Unica Sursa, care este Dumnezeu.Aceste notiuni- Stanga/Dreapta, Inainte/Inapoi, Exterior/Interior, Sus/Jos, Cald/Rece si enumerarea ar putea continua sunt, in realitate, manifestari de grade diferite ale Inteligentei Divine Infinite, care lucreaza simultan cu doua valori tocmai pentru a da un sens de evolutie intregului Univers, prin imbinarea armonioasa a contrariilor.

LEGEA RITMULUI - Totul se scurge in Interior sau in Exterior; orice lucru are durata sa; totul evolueaza, apoi degenereaza; miscarea pendulului in partea stanga, este egala cu miscarea pendulului in partea dreapta.



Stanga tinde sa evolueze catre Dreapta; astfel Stanga se scurge in Dreapta, iar Dreapta se scurge in Stanga; ceea ce este Sus, se scurge in Jos, ceea ce este Jos, se scurge in Sus( prin inversare, Sus devine Jos si viceversa); Inaintele se scurge catre Inapoi, iar Inapoi se scurge catre Inainte( pentru a respecta polaritatea); Caldul se scurge catre Rece, iar Recele se scurge catre Clad. 

Legea Ritmului determina cicluri de evolutie foarte precise, astfel incat in toata intinderea Universului, orice stea, planeta sau fenomen cosmic se supune neconditionat legii ciclurilor, generata de Ritm.
Caldul este o extrema care, prin actiunea sa determina o incalzire. Cu cat raspindirea de caldura tinde sa fie mai mare, cu atat Cladul isi pierde din frecventa Energiei sale, in cazul in care nu se constituie o sursa constanta. Energia sa calorica nu are cum sa se indrepte catre Interiorul sau, caci Cladul insusu este Cald.
Si atunci energia pe care o emite este directionata catre tot ceea ce nu are caldura. Dar ceea ce nu dispune de caldura este Rece.Primind caldura, tot ceea ce este Rece tinde sa devina Cald.La randul sau, Polul Cald, prim emisie continua, isi poate epuiza sursa de energie si incet, incet tinde sa devina Rece.Cel care era Rece si a primit caldura, o va emite inapoi catre Polul Cald.

LEGEA CAUZEI SI A EFECTULUI - orice cauza are Efectul ei si orice Efect isi are Cauza sa; exista numeroase planuri ale Cauzei, precum si numeroase planuri ale Efectului; totul se intampla conform acesti legi si nimic nu-i scapa.



Orice Cauza se finalizeaza cu un Efect, iar orice Efect constituie finalizarea unei Cauze. Efectul poate servi drept Cauza, iar Cauza poate aparea datorita unui Efect al unei cauze. Aceste reciprocitati apar ca urmare a Simetriei si Corespondentei.Totul in Univers se desfasoara ca urmare a actiunii Cauzei, ceea ce exista fiind produsul acesteia, adica Efectul.

Cauza este un pol, in timp ce Efectul se constituie in polul opus.Atat Cauza, cat si Efectul sunt de natura identica, deoarece ambele se manifesta in si din aceeasi sursa, Unicul Creator.Desi sunt identice, ceea ce le face distincte una de cealalta este chiar polaritatea care le ofera grade diferite de manifestare.Cauza va avea o anumita frecventa vibrationala, intotdeuna diferita de cea a Efectului, in timp ce acesta va prezenta la randul sau o frecventa proprie, specifica prin insasi coborarea nivelului de vibratie. 

LEGEA GENULUI- Este un gen in toate lucrurile, TOTUL are principiile sale: masculin si feminin; genul se manifesta in toate planurile.


Aceasta Lege implica adevarul ca genul exista peste tot. Principiile masculin si feminin sunt in actiune constanta. Acesta e adevarul nu numai in plan fizic, ci si in planurile mental si spiritual. Legea Genului a lucrat intotdeauna pentru a crea si regnuri. Orice lucru, orice individ contine cele doua elemente, masculin si feminin, sau chiar Marele Principiu.
Orice element masculin are elementul sau feminin, si invers.



Studiul Legilor Universale trebuie aplicat, altfel lucrurile vor deveni din ce ince mai dificile. Cu totii suntem responsabili de respectarea si aplicarea Legilor Universale, caci acesta actioneaza simultan din Australia pana in Alska, din China pana in Tara de Foc.Iar dezechilibrele ce se manifesta in natura, la ora actuala, sub forma calamitatilor de tot felul, sunt rezultatul faptului ca noi toti am uitat de aceste sapte Legi Universale. Sa facem ordine la noi in casa, si abia apoi sa avem pretentia sa contactam alte civilizatii extraterestre, mult mai evoluate decat noi, care au stiut sa respecte Legile Universale ale Creatorului.


Namaste !
 Sursa : 7 - Contele Incappucciato













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu